Sessies over verschillende aspecten van beleggen

Loop het Amfitheater binnen!

Datum: 18-09-2017

Op 5 oktober wordt op het FFP-Informatieplein een speciaal Amfitheater gebouwd. Daarin starten om elk heel en elk half uur korte presentaties, verzorgd door Ortec Finance, DEGIRO en Deloitte. Je kunt er vrij in- en uitlopen.

Amfitheater

DEGIRO en Deloitte zoomen in op de mogelijkheden van vrij beleggen in het pensioenlandschap. “Na recente wijzigingen in de wetgeving is het voor veel klanten steeds aantrekkelijker om pensioen in eigen beheer op te bouwen. Zelfs vrij beleggen behoort tot de mogelijkheden. Dit brengt enorm veel mogelijkheden voor jou als financieel planner.”

De starttijden van de sessies van DEGIRO en Deloitte zijn 11.30, 13.00 en 14.30 uur.

 

Ortec Finance houdt drie verschillende sessies. De onderwerpen zijn: (1)  Financiële planning: meer dan cashflow-planning of vermogensplanning, (2) Realistische scenario’s voor de juiste beleggingsbeslissingen en (3) Risicoprofiel op klantniveau.

De eerste sessie zoomt in op de vermogensaanpak: hoe geef je een completer en beter advies, voldoe je aan wet- en regelgeving, hoe geef je inzicht in de inzicht in de ‘capacity to bear losses’ en ben je dus voorbereid op Mifid II. De sessie over realistische scenario’s laat zien hoe je klanten informeert over risico’s, hoe je omgaat met verschillende planningshorizonnen bij klanten en hoe je een scenarioanalyse effectief inzet. In de derde sessie van Ortec Finance in het Amfitheater staat het risicoprofiel centraal, de basis voor elk vermogensadvies. Hoe bepaalt je het risicoprofiel per doel, per rekening of op klantniveau? En hoe zorg je er als adviseur voor dat klanten beleggen in het profiel dat past bij het risico dat ze willen en kunnen nemen?

De Ortec-sessie starten om 11.00, 12.30 en 14.00 uur. Voor alle sessies in het Amfitheater geldt vrije inloop. Je hoeft je hier dus niet vooraf voor in te schrijven.